Probleemkredieten bij Spaanse banken lopen op tot 10%

De Europese beurzen zijn vandaag in het rood gesloten, maar in de loop van de sessie zijn de verliezen niet verder opgelopen. De belangrijkste indices gaven ongeveer 1% prijs, met een verlies van 0,84% voor de Euro Stoxx 50. In het geval van de BEL 20 bedroeg het verlies ruim driekwart procent.

KBC moest bijna 6% prijsgeven en was daarmee de sterkste daler binnen de index. Ook de industrials Bekaert en Nyrstar lagen vandaag opnieuw zwak op koers.

Aan de pluszijden waren er winsten van meer dan 1% voor zowel AB-InBev als Colruyt. De defensieve aandelen deden het vandaag dus goed.

Minder goed nieuws was er uit Spanje, de probleemkredieten bij Spaanse banken zijn opgelopen op tot 10%. Bovendien lijkt de piek nog niet te zijn bereikt, de situatie op de Spaanse vastgoedsector blijft archislecht. Inmiddels blijft het wachten tot Madrid officieel om steun gaat vragen.

Arcadis consultancy contract in Brazilië

Arcadis Logos, 100% onderdeel van Arcadis, heeft een contract gesloten voor 27 maanden voor de eerste uitbreidingsfase van Guarulhos, Brazilië ’s grootste luchthaven.

Het project is onderdeel van de infrastructuur activiteiten benodigd voor de bezoekers van de 2014 World Cup en de 2016 Olympische Spelen.

De looptijd is tot eind 2014 en omvat op de piek 50 Arcadis werknemers. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op Arcadis is kopen.

BAM: geselecteerd als inschrijver voor rijskweg N33

BAM is samen met PGGM geselecteerd voor de verdubbeling van rijksweg N33 met een bouwwaarde van Eur 120 mln in de vorm van een twintigjarig contract.

De start is 2013 en het project is gereed in 2015 waarna de onderhoudsfase loopt. Pensioenfonds ABP financiert 70% van het vreemd vermogen en daarnaast treden BTMU, KfW-Ipex en Rabobank op.

De financial close is in de komende maanden en ondertekening door Rijkswaterstaat en BAM verwacht wordt per 1 oktober. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op BAM is kopen op grond van het lange termijn perspectief op de ontwikkeling van de Nederlandse bouw- en constructiemarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content