Positieve verrassingen bij Procter & Gamble

Procter Gamble rapporteerde enkele vrijdagen geleden al cijfers over het fiscale vierde kwartaal. De resultaten van het concern waren beter dan verwacht; bovendien hanteerde het management van Procter & Gamble een optimistische toon ten aanzien van de toekomst. ABN Amro blijft het aandeel Procter & Gamble volgen met een koopadvies.

In het fiscale vierde kwartaal (april – juni) zag Procter & Gamble de omzet uitkomen op USD 20,2 miljard versus een consensusverwachting van USD 20,3 miljard.

De winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 0,82. Hiermee lag de wpa hoger dan de prognose die het bedrijf zelf hanteerde (USD 0,75) en eveneens hoger dan de consensus (USD 0,77).

Optimistische toon bij het management

Ten aanzien van de toekomst sloeg het management van Procter & Gamble een optimistische toon aan. Waar het management in juni nog liet doorschemeren dat er van een aandeleninkoopprogramma waarschijnlijk geen sprake zou zijn, kondigde Procter & Gamble vrijdag alsnog aan, in 2013 voor USD 4 miljard aan eigen aandelen te zullen inkopen.

Verder liet het bedrijf weten dat de input kosten naar verwachting ten minste USD 200 miljoen lager zullen uitvallen dan eerder was begroot.

De cijfers van Procter & Gamble over het fiscale vierde kwartaal overtroffen de verwachtingen van de markt. Het herstructureringsprogramma dat het bedrijf eerder dit jaar lanceerde, lijkt vruchten te gaan afwerpen.

Vanuit het kamp van activistische aandeelhouders is druk uitgeoefend op Procter & Gamble; bovendien heeft het concern te maken gehad met een dalend marktaandeel en tanende omzetgroei.

Het lijkt het erop dat Procter & Gamble zich nu realiseert dat er werk aan de winkel is. Het fiscale jaar 2013 is een overgangsjaar; de analisten van de bank verwachten in de komende tijd meer positief nieuws met betrekking tot nieuwe strategieën, productlanceringen et cetera. Zij hanteren nog altijd een positieve visie op Procter & Gamble. Het koopadvies voor dit aandeel blijft van kracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content