Pirelli richting beursuitgang

© REUTERS

De Italiaanse bandenproducent Pirelli zou weldra de beurs van Milaan verlaten. Het overnamebod op de uitstaande aandelen door het Chinese overheidsgecontroleerde National Chemical Corp, kortweg ChemChina, loopt ten einde.

De overname gebeurt via het speciaal daartoe opgerichte vehikel Marco Polo Industrial Holding. Die holding is voor 65 procent in handen van ChemChina. De rest zit bij de Italiaanse holding Camfin, die voor de verkoop de grootste aandeelhouder was van Pirelli. Marco Polo heeft nu 86,982 procent van de gewone aandelen verworven, zo werd dinsdagnacht gecommuniceerd.

Kaap van 90 procent

De bieding zal nu met vijf dagen verlengd worden tot 27 oktober zodat ChemChina en partners de kaap van 90 procent van de aandelen kunnen halen. Eens dat peil bereikt, moet de procedure starten die Pirelli van de beurs haalt, waarna de bedrijven samengevoegd worden.

Pirelli noteert sinds 1922 aan de Borsa Italiano in Milaan. Het Chinese bod waardeert het bedrijf op 7,25 miljard euro.

De Italiaanse bandenproducent werd 143 jaar geleden opgericht en is de op vier na grootste bandenproducent ter wereld. Hrt bedrijf levert momenteel het rubber voor de Formule 1. ChemChina is via dochter China National Tire & Rubber de grootste Chinese bandenproducent. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content