Philippe Gysels (Fortis BNP Paribas): ‘Beurzen zijn aan rustpauze toe’

De downgrading van de kredietrating van Spanje afgelopen vrijdag heeft de financiële markten niet op het verkeerde been kunnen zetten. De reactie blijft beperkt, ook op de Europese beurzen. Daardoor lijken de kansen toe te nemen dat de beurskoersen op korte termijn gaan stabiliseren.

Philippe Gysels (Fortis BNPP): “Op korte termijn mag er nu inderdaad een rustpauze worden verwacht. Wanneer de beurskoersen onderuit wilden gaan, was met de downgrading een perfect alibi geboden. Dat is dus niets gebeurd, wat betekent dat het neerwaarts risico op korte termijn beperkt is.”

Gysels merkt op dat Fitch relatief gezien mild is geweest voor Spanje: “De kredietrating werd maar met één streepje verlaagd, terwijl de outlook stabiel wordt gehouden. Dat betekent dat Fitch op korte termijn niet meer van plan is om nog iets te doen aan de Spaanse kredietrating. Samengevat denk ik dat we nu kunnen uitgaan van een stabilisatie van de beurskoersen, waarbij er zelfs ruimte kan zijn voor een beperkte stijging. Op wat langere termijn worstelen de markten echter nog met heel wat vragen. Het plaatje op langere termijn ziet er met andere woorden niet zo best uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content