Peugeot krijgt Chinese aandeelhouder

Op de vermaledijde tweede augustus 2011 verlaagde een ratingbureau haar kredietrating voor de VS, verwijzend naar de toenemende ideologische polarisatie in het land, die tot een impasse aanleiding kon geven. Daar zijn we volgens professor Stefan Duchateau nu ongeveer aangekomen.

Niet dat iemand dit dreigement serieus wil nemen, maar je weet maar nooit in welke maalstroom je mee wordt meegezogen wanneer de ideologische scherpslijperij tussen democraten en republikeinse vertegenwoordigers verder ontaard.

Wanneer het schuldenplafond per 17 oktober niet zou zijn verhoogd, dan kondigt zich alleszins nog een spannende periode aan want de Amerikaanse schatkist kan het dan maximaal nog uitzingen tot 1 november.

Op dat moment overstijgen de renteverplichtingen op de Staatsschuld de beschikbare reserves, zodat zonder verhoging van het schuldenplafond, de Amerikaanse Staat technisch gesproken in faling op haar Staatsschuld gaat.

Op de Europese beurzen valt nog steeds weinig te beleven, de belangrijkste beursindices noteren lichtjes in de plus. Van grote bewegingen is er echter geen sprake.

Het Chinese Dongfeng Motor wil voor 10 miljard yuan een belang nemen in de Franse autogroep, maar er is uiteindelijk nog niets definitiefs beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content