Peugeot heeft nog cash reserves voor slechts één of twee jaar

Volgens de credit-default swaps, de verzekeringsinstrumenten waarmee de belegger zich kan verzekeren tegen het niet-terugbetalen van obligaties, is de kans dat Peugeot afstevent op een default momenteel 51%. De kosten om zich te verzekeren tegen een bankroet bereikten gisteren een nieuwe piek.

De Franse autoconstructeur kondigde vorige week aan 14.000 jobs te willen schrappen, plus een fabriek in Frankrijk te sluiten. De aankondiging van deze herstructurering is de nieuwe Franse president Hollande in het verkeerde keelgat geschoten, hij wil dat de beslissing wordt ingetrokken, want in Frankrijk alleen al zouden 8000 jobs moeten verdwijnen.

Verdubbeling sinds maart

De credi-default swaps zijn sinds maart in waarde verdubbeld, hetgeen aangeeft dat de problemen waarmee Peugeot wordt geconfronteerd niet onderschat mogen worden. Moody’s Investors Service plaatste de Ba1 rating van het autobedrijf vorige week al onder review.

Xavier Caroen, analist bij Kepler Capital Markets, is van mening dat Peugeot nog over cash reserves beschikt voor slechts één of twee jaar. Over het eerste halfjaar leed de automotive divisie van het bedrijf een verlies van 700 miljoen euro, tegenover een winst van 405 miljoen frank tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content