Petrobras ontwaakt na verwachtingen niet te hebben ingelost

Enkele jaren geleden werden de beleggers volgens Geert Van Herck van Leleux om de oren geklopt met koopadviezen voor het Braziliaanse olieconcern Petrobras.

In volle euforie omtrent de toekomstperspectieven voor de groeilanden was dit aandeel één van de bevoorrechte kandidaten om dit perspectief te bespelen.

Ondertussen zijn we enkele jaren verder en heeft Petrobras (en de groeilanden in het algemeen) de hooggespannen verwachtingen niet kunnen waarmaken.

De koers is sterk gedaald en evenredig daarmee is het sentiment rond het Petrobrasaandeel tot onder het nulpunt gedaald.

Maar de afgelopen weken lijkt er een kentering te komen in de koersprestaties van de groeilanden. De bodemvorming lijkt

ingezet te zijn en de Braziliaanse beurs is de afgelopen weken al mooi opgeveerd. Let wel : een bodemvormingsproces gaat gepaard met de nodige volatiliteit !

De overgang van een “bear” naar een “bull” markt verloopt vrij wispelturig maar Van Herck wil wel meegeven dat vanuit een langetermijnperspectief deze markten en dit aandeel in een interessante koopzone zitten.

Op fundamenteel vlak is Petrobras volgens Van Herck zeer aantrekkelijk geprijsd met een K/W van 8,67 en een K/Boekwaarde van 0,59. Wie op deze aanbeveling wil spelen, geeft Van Herck de raad Petrobras te kopen op de Amerikaanse markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content