Orpéa is gelinkt aan het vergrijzingsthema

Tijdens de eenentwintigste eeuw heeft de voortdurende toename van de vergrijzing van de bevolking volgens Arnaud Delaunay van Leleux voor een echte omwenteling in onze samenleving gezorgd.

Volgens één van de experts op dit gebied (de demograaf Paul Paillat) is “de vergrijzing van de bevolking het belangrijkste maatschappelijke verschijnsel van onze tijd. De gevolgen ervan zijn talrijk, divers en diffuus.”

In de afgelopen decennia is het aandeel van 65-plussers in de bevolking van de OESO-landen elk jaar gestegen (van 9% tot 15% tussen 1960 en 2010).

Met de stijging van de levensverwachting vertegenwoordigen de 65-plussers reeds 26% van de totale bevolking in de OESO-landen.

In Europa maar vooral in China is de groei van de derde leeftijd het meest indrukwekkend.

De gezondheidssector (geneesmiddelen, thuiszorg, aangepaste woonvormen) is het best geplaatst om te profiteren van de vergrijzingsgolf.

Naast dit demografisch fenomeen “profiteren” de private spelers in deze sector van de zwakke financiële positie waarin de overheden zich vandaag bevinden.

Trouwens, spelers uit de particuliere sector zorgen nu al voor het grootste deel van de nieuwe capaciteit op het vlak van bv. rusthuizen.

Het thema van de vergrijzing van de bevolking heeft dus zijn plaats in een aandelenportefeuille op lange termijn. In deze sector heeft Delaunay een koopadvies voor Orpéa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content