Orange krijgt nog steeds advies opbouwen

In Frankrijk (50% van de omzet) tekende Orange volgens Arnaud Delaunay van Leleux “de beste prestaties van de afgelopen 3 jaar op voor mobiele pakketten” dankzij het aanbod van Open- en Origianipakketten en aanhoudende groei van de online-aanbieding Sosh.

Spanje en Polen (36% van de omzet ) toonden ook een duidelijke stijging van hun mobiele klantenbestand.

Ondanks deze goede resultaten is de indicator ARPU (de gemiddelde omzet per klant, een veelgebruikte indicator om de ontwikkelingen in de telecomsector te volgen) jaar-op-jaar met 12% gedaald. Voor 2014 rekent men wel op een beperktere terugval (-5/-7%).

Op het niveau van de schuldpositie heeft de operator de verkoop voor het jaareinde van de activiteiten in de Dominicaanse Republiek bevestigd.

En wat de uitkering van het dividend over 2014 betreft : deze is niet bedreigd op het vlak van het genereren van operationele cash flow en op het niveau van de pay-out ratio (72%).

Het aandeel wordt momenteel verhandeld aan een korting van 47% in vergelijking met andere vergelijkbare ondernemingen en een onderwaardering van 11% op basis van de waarderingsmodellen.

De verbeterde balanspositie (door de verkoop van activa en lagere kosten) en het brutodividendrendement van 7% bieden een minimum van comfort aan de belegger. Versterken in de buurt van 8 – 10 euro. Delaunay heeft een advies houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content