Opwaartse beweging op Europese beurzen lijkt aan kracht te verliezen

De Europese beurzen zijn van de plus in de min gedraaid, met voorlopig nog beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 geven minder dan een kwart procent prijs. De financials zijn weer in het rood beland, terwijl ook GdF Suez een slappe beurt maakt.

Reactie op overname politiegebouw door Cofinimo

Koen Overlaet-Michiels reageerde op het bericht van de overname van een politiegebouwd door Cofinimmo. Het bericht kwam volgens deze analisten niet onverwacht, het kadert in de strategie om te investeren in gebouwen die voor de lange termijn aan betrouwbare huurders worden aangeboden. Het neutraal advies voor het aandeel blijft daarom gehandhaafd.

Opwaartse beweging op Europese beurzen lijkt aan kracht te verliezen

Manish Singh, in Londen head of investment bij Crossbridge Capital, is van mening dat de opwaartse beweging op de Europese beurzen aan kracht lijkt te verliezen, dit wegens het opdrogen van de beschikbaar liquiditeiten afkomstig van de tweede tranche van het LTRO programma van de Europese Centrale Bank.

Volgens Singh zijn de problemen nog altijd niet opgelost en gaan die in de komende weken of maanden in één of andere vorm weer aan de oppervlakte opduiken. Toch is er van verkoopdruk nog altijd geen sprake, eerder kan er worden gesproken van een gebrek aan kopers.

Moritz Kraemer, head of sovereign ratings bij S&P, verwacht dat Griekenland vroeg of laat de schulden opnieuw zal moeten herschikken. Kraemer gaf daaromtrent vorige week geen datum, maar verwacht dat de banken dan opnieuw mee in de boot zullen moeten stappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content