Oplopende werkloosheid verhoogt druk op Spanje

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening niet verder zijn opgelopen. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 bedraagt iets meer dan een half procent. Ericsson is een opvallende daler na de publicatie van tegenvallende cijfers.

In Brussel noteert de BEL 20 slechts fracties van een procent onder de nullijn, maar dat is grotendeels te danken aan Belgacom. Het bericht over een verhoging van het dividend houdt dit aandeel in het zadel. Er was heel wat goed nieuws bij Belgacom (zie onder).

Tijdens het derde kwartaal is de werkloosheid in Spanje opgelopen tot 25,02%, ten opzichte van 24,60% tijdens het tweede kwartaal. Eén op vier Spanjaarden zit dus zonder job.

Volgens Ricardo Santos van BNP Paribas is de situatie ernstig en kan de druk voor het aanvragen van steun nu toenemen.

Belgacom opteert voor bijkomend dividend in plaat van voor terugkoop eigen aandelen

Op 25 oktober 2012 verleende de Raad van Bestuur van Belgacom zijn goedkeuring om de aandeelhouders een totaal interim-dividend van 0,81 EUR bruto per aandeel uit te keren.

Dit is de combinatie van het normale interim-dividend van 0,50 EUR bruto per aandeel en een eenmalig bijkomend interim-dividend van 0,31 EUR per aandeel, aangezien

Belgacom heeft geopteerd voor een bijkomend dividend in plaats van de uitstaande 100 miljoen EUR uit te keren in de vorm van een aandeleninkoop.

Als gevolg hiervan verwacht Belgacom dat ze haar dividend uitzonderlijk zal optrekken tot 2,49 EUR bruto per aandeel voor de resultaten over het volledige jaar 2012. Voor het interim dividend:

*Ex-dividenddatum: 11 december 2012
*Registratiedatum: 13 december 2012
*Betaaldatum: 14 december 2012

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content