Onzekerheid troef op Europese beurzen

De Europese beurzen zijn meestal van de plus in de min gedraaid, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 slaagt er voorlopig nog even in om stand te houden boven de nullijn. Met een winst van zowat anderhalf procent is Befimmo de sterkste stijger binnen de BEL 20. Onderhuids heerst er nogal wat onzekerheid.

De correctie van donderdag (en we mogen de komende dagen nog meer nerveusiteit en volatiliteit verwachten, want technisch staat er nu een reversal day en dat is meestal niet voor één dag), kwam er volgens Philippe Gijsels BNP Paribas gewoon omdat de markt stevig overgekocht was. We maken ons nu druk over 7% op de Nikkei maar vergeten dat die beurs nog steeds bijna 40% hoger staat dan het begin van het jaar. En heel wat andere beurzen zijn eveneens in een bijna rechte lijn hoger gegaan.

Dus correctie en consolidatie drong zich op. Eens afgelopen blijven de bouwstenen voor een verdure stierenmarkt nog steeds op hun plaats.

Centrale banken blijven nog steeds een zeer soepel beleid voeren, er staat nog steeds veel geld aan de zijlijn om de dip te kopen en we mogen toch nog steeds hopen op een economisch herstel in de tweede jaarhelft, alhoewel de cijfers uit China die vannacht weer eens tegenvielen met steeds meer aandacht moeten worden gevolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content