Onzekerheid of Europese politici hun beloftes zullen houden

Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, verklaarde maandag dat haar organisatie waarschijnlijk volgende maand de prognoses voor de wereldeconomie zal verlagen. Lagarde gelooft nog steeds in een bescheiden herstel, maar dat herstel zal kleiner zijn dan eerst werd aangenomen.

Onzekerheid over de vraag of de Europese politici hun beloftes zullen houden. Ondanks tal van ingrepen blijft de Europese schuldencrisis maar voortwoekeren. De pijnpunten blijven Griekenland en Spanje, maar ook in andere landen slaat de crisis weer hard toe.

Heijmans wil met weinig wind meer vaart maken

De periode van de kwartaalcijfers is achter de rug, maar toch het geen kwaad om nog even terug te komen op enkele opvallende uitspraken.Bert van der Els, voorzitter raad van bestuur Heijmans, had volgend commentaar op de halfjaarcijfers onlangs bekendmaakte:

‘Onze integrale aanpak is het antwoord op de lastige marktomstandigheden. Daar weten wij kansen te verzilveren, zoals de herontwikkeling, nieuwbouw en onderhoud van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Rotterdam. Om stappen te kunnen maken zullen we de komende jaren hard moeten werken om onze operationele processen te verbeteren. Dit doen we door scherp te sturen op kostenreductie, procesverbetering en marge boven volume. Daarnaast bouwen we onze positie in de drie markten wonen, werken en verbinden verder uit via smart energy en smart mobility. Daarbij gaan we via partnerships gericht innoveren om nieuwe producten naar de markt te brengen. Het afgelopen halfjaar laten Wegen & Civiel, net als België en Duitsland, een stabiele ontwikkeling zien. Ook beginnen de ingezette maatregelen ter verbetering van de resultaten bij Utiliteit vruchten af te werpen. Onze orderportefeuille blijft op peil, zowel in omvang als in kwaliteit. Het operationeel resultaat is in lijn met de eerder afgegeven verwachting en bevestigt het vooruitzicht dat we de tweede helft van het jaar positief kunnen afsluiten. De uitdaging is met weinig wind meer vaart te maken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content