Ontmoeting Duitse en Franse ministers van Financiën, euro blijft stijgen

De koersen op de Europese beurzen zijn opnieuw gaan stijgen, waarbij de belangrijkste indices inmiddels winsten van ruim driekwart procent laten optekenen. Ook de Brusselse beurs laat zich niet onbetuigd, de BEL 20 noteert inmiddels stevig in de plus met Delhaize als opvallendste cijfers.

Vandaag is er een ontmoeting tussen de Duitse en Franse ministers van Financiën, met als onderwerp van gesprek de verdere aanpak van de eurocrisis.

De beleggers hebben er alvast een goed oog in, want op de valutamarkten noteert ook de koers van de euro in de plus.

Vooruitzichten 2012 bij CFE

Bij de publicatie van de interimcijfers gaf CFE ook een guidance voor het volledige boekjaar. Rekening houdend met het hoog niveau van het orderboek en de geleidelijke opstarting van de hiervoor vermelde grote contracten zal het activiteitenniveau in de laatste jaarhelft geleidelijk aan toenemen.

Het operationele resultaat van de ‘contracting-activiteiten’ (Bouw, Multitechnieken, Spoor & Wegeninfra) en deze van DEME zou in het tweede semester moeten verbeteren. Deze verbetering zal echter niet volstaan om de in juni 2012 vastgestelde achterstand op het vorige boekjaar volledig in te halen.

Gezien de kwaliteit van het orderboek met betrekking tot baggerwerken zijn de vooruitzichten voor 2013 -2014 gunstig.

In toepassing van de voorschriften van artikel 74 van de Belgische wet van 1 april 2007 heeft Vinci Construction op datum van 16 augustus 2012 aan CFE meegedeeld dat er sinds de vorige notificatie op 19 augustus 2011 geen wijziging heeft plaatsgevonden van het aantal aandelen in haar bezit, zijnde 46,84% van de aandelen van CFE.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content