Ondertoon op Aziatische beurzen gematigd positief

De ondertoon op de Aziatische beurzen is vanmorgen gematigd positief, de belangrijkste indices noteren in de plus. Van echt grote bewegingen is nergens sprake, heel wat beleggers blijven voorlopig langs de zijlijn. Heel wat indices worstelen bovendien met psychologisch belangrijke koersniveaus.

De Nikkei probeert zo in Tokio stand te houden boven 9000. De Hang Seng in Hong Kong doet zijn best om een vaste plaats te veroveren boven de kaap van 20.000 en de Straits Times Times worstelt om stand te houden boven 3000. Het is nu wachten op de afoop van de FED-meeting.

Kapitaaloperatie Molycorp afgerond

De kapitaaloperatie bij Molycorp werd volgens Royal Bank of Scotland vorige week afgerond. Het eindresultaat is dat de liquiditeiten met 414 miljoen dollar werden aangevuld.

Naast de 12 miljoen bijkomende aandelen aan 10 dollar per

aandeel kwam de rest van de converteerbare obligatielening waarvan ook de overtoewijzingsoptie werd uitgeoefend.

Molycorp liet verder nog weten dat de eerste fase van het Phoenix project, de uitbreiding van de Mountain Pass mijn, nog

steeds op schema ligt.

Vorige week werd voor het eerst een concentraat van ‘heavy REE’ uit de ertsen afgezonderd. Het gaat onder meer om dysprosium, terbium en europium.

Het is de bedoeling dat dit concentraat verder wordt afgesplitst in aparte REE. Dit zal gebeuren in de eigen verwerkingsinstallatie van de groep.

Deze rare earth oxide separation facility is momenteel nog in aanbouw. De individuele REE kunnen dan verder aangewend worden om eindproducten te vervaardigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content