Onderhandelingen over Griekenland bereiken cruciaal moment

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten voor de belangrijkste indices in de loop van de sessie verder zijn opgelopen.

De Euro Stoxx kan een winst van bijna anderhalf procent laten registreren, in het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot in de buurt van 1%.

De onderhandelingen over Griekenland bereiken cruciaal moment, het wordt stilaan tijd dat er een overeenkomst wordt bereikt. Het land zelf wil dat de voorwaarden opgelegd door Europa twee jaar in de tijd worden opgeschoven, maar Angela Merkel blijkt daar nog altijd weinig voor te voelen. Andere Europese landen hebben de druk op Duitsland inmiddels opgedreven, ze willen dat de Duitsers alsnog toegevingen doen.

Omzet Picanol stijgt met 19%

In lijn met de eerder aangekondigde vooruitzichten realiseerde de Picanol Group in het derde kwartaal van 2012 een geconsolideerde omzet van 116,72 miljoen euro, een omzetstijging van 19% in vergelijking met 97,88 miljoen euro in dezelfde periode in 2011.

In navolging van het vorige kwartaal bleef de vraag naar nieuwe Picanol-weefmachines ook in het derde kwartaal van 2012 op een erg hoog niveau.

Een en ander is onder meer het gevolg van het succes van Picanols nieuwe weefmachines en een gunstige eurokoers. De groep moet daarbij sterk inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te kunnen vangen.

De divisie Industries kende in het derde kwartaal van 2012 een lichte stijging van de activiteiten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor externe klanten.

Aanwervingen

Picanol Group heeft in het derde kwartaal de aanwerving van 50 extra tijdelijke arbeiders voor de productievestiging in Ieper afgerond. In de loop van 2012 werden in totaal al meer dan 125 medewerkers in Ieper in dienst genomen.

Om de huidige productiepieken op te vangen zoekt de Picanol Group nog steeds extra monteerders en logistiek personeel. Daarnaast zijn er ook vacatures voor technische profielen zoals R&D Engineers, CNC-bedieners, Field Technicians en IT-medewerkers.

Wereldwijd ten dienste van de klant

De voorbije maanden investeerde de Picanol Group in de verdere uitbouw van zijn internationale netwerk. Zo werd begin augustus het nieuwe Indiase hoofdkantoor in New Delhi geopend in aanwezigheid van de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken.

In de Verenigde Staten verhuist Picanol of America eind dit jaar naar een nieuwe locatie in Greenville (South-Carolina). In de productievestiging in Suzhou (Volksrepubliek China) wordt een nieuwe magazijnruimte voor weefmachines gebouwd, die eind 2012 in gebruik zal worden genomen.

Vooruitzichten

Het orderboek voor weefmachines is voor de volgende maanden goed gevuld, maar de vooruitzichten voor Industries zijn minder duidelijk door de toenemende economische en financiële onzekerheid.

Op basis van het huidige orderboek verwacht de Picanol Group over het volledige boekjaar 2012 een omzet te realiseren in lijn met 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content