Onder andere Recticel, Duvel en EVS rapporteren vandaag

Vandaag is het opnieuw een relatief drukke dag wat betreft de bedrijfsrapporteringen. Onder Recticel, Duvel, Exmar, Befimmo, Econocom, Resilux, ThromboGenics en EVS komen op Euronext Brussels met cijfers. Vrijdag wordt de week in Brussel dan afgesloten met onder andere de resultaten van KBC Ancora.

Daarna is de cijferstroom grotendeels achter de rug.

Elders in Europa komen onder andere Beter Bed, Hays, Carrefour, Viveni, PernodRicard en Grontmij rapporteren.

Op Wall Street valt er met uitzondering van de cijfers van Ciena Corporation weinig of niets te beleven, maar in China draait het resultatenseizoen op volle toeren.

September is volgens statistieken slechtste beursmaand

Volgens de Stock Trader’s Almanac 2012 blijkt sinds 1950 de maand september de slechtste maand van het jaar te zijn voor wat betreft de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 index, de Nasdaq (sinds 1971), Russell 1000 en Russell 2000 (sinds 1979).

Jaren waarin presidentsverkiezingen waren voor september milder gestemd, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog altijd over de volle breedte van de markt negatief.

Daarnaast zijn er nog de performancestatistieken van de edele metalen goud en zilver. Terwijl de maand september voor de beleggings-categorie aandelen de slechtste van het jaar blijkt te zijn, geldt voor de prijsvorming van goud en zilver het omgekeerde.

Vorige week steeg de prijs van zilver met bijna +10% en de goudprijs werd in kwantitatieve zin beloond met een ‘golden cross’ dankzij een kruising van het 20-daags prijsgemiddelde boven het 120-daags prijs-gemiddelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content