Ommekeer bij de Braziliaanse rand op komst

De BRL is de afgelopen weken opgeveerd t.o.v. de euro. Nadat de EUR een top bereikte op 3,33 BRL volgde een ommekeer naar 3 EUR voor 1 BRL. De top in de euro ging gepaard met een negatieve divergentie op de RSI-indicator is en zoals vaak is dit volgens Leleux een teken dat een ommekeer voor de deur staat.

• Op dit ogenblik noteert de munt tegen de weerstand van de trendlijn van begin 2012. Een opwaartse doorbraak door deze weerstand kan een opportuniteit zijn voor dynamische beleggers.

• Als volgens Leleux het ganse patroon sinds 2002 bekijkt, lijkt het er meer en meer op dat de sterkte van de BRL slechts een tijdelijk fenomeen was en dat de munt gedoemd is om de komende jaren zwakker te presteren t.o.v. de euro.

Dit sluit in de komende kwartalen niet uit dat de munt nog een sterke koersprestatie kan neerzetten: een stijging tot 2,16 BRL is best mogelijk nu de groeilanden opnieuw in de gratie komen van internationale beleggers.

Maar de bewegingen zullen volatiel zijn en daarom adviseren we deze munt voor dynamische beleggers en voor een klein gewicht in de portefeuille (10%).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content