Olieprijs op hoogste niveau in zes maanden

De olieprijs heeft vanmorgen het hoogste peil voor de afgelopen zes maanden bereikt. Aanleiding is de verwachting dat de voorraden in de Verenigde Staten gaan blijven dalen.

Bovendien rekenen de beleggers op een nieuwe daling van de dollarkoers in reactie op een verdere verruiming van de monetaire politiek door de Amerikaanse centrale bank.

De U.S. crude stockpiles daalden vorige week met 4,10 miljoen vaten, of de sterkste daling sinds juli, zo maakte het American Petroleum Institute gisteren bekend. Vandaag volgen de cijfers van het Energy Department.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 84,50 dollar, of een stijging met 60 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren.

Serene Lim, energy and commodity strategist bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat vooral nieuws over quantitative easing door de FED in de komende dagen de evolutie van de olieprijs gaat bepalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content