Obligatie-uitgifte Studio 100 goedgekeurd

© BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De obligatie-uitgifte van Studio 100 is goedgekeurd. Het entertainmentbedrijf wil via een obligatielening 40 tot 90 miljoen euro ophalen bij de Belgische spaarder.

Het prospectus van Studio 100 is gisteren goedgekeurd. Dat schrijft De Standaard. Geïnteresseerden kunnen zich tussen 5 juni tot 17 juni inschrijven op de obligatielening met een coupon van 3,35 procent bij KBC, ING, BNP Paribas Fortis en Bank Degroof.

Hotel Plopsaland

De beleggers zullen genieten van een netto rendement van 2,22 procent op zeven jaar. Het rendement ligt een klein beetje hoger dan bij Vandemoortele. Het voedingbedrijf klopte bij de kleine beleggers aan met een rendement van 2,005 procent op tien jaar.

Studio 100 wil het geld gebruiken voor de bouw van een hotel nabij Plopsaland Panne. Daarnaast gaat het bedrijf 9 miljoen euro gebruiken voor de animatie-activiteiten van het Belgische mediabedrijf en wordt een deel gebruikt voor oude leningen te herfinancieren.

Het bedrag van de obligatie-uitgifte is dubbel zo groot als dat van de vorige obligatie-uitgifte van Studio 100 in 2011, waarbij het 40 miljoen euro ophaalde. Maar toen werd enkel bij institutionele investeerders en rijke particulieren aangeklopt. Nu wordt voor het eerst op de spaarder gemikt.

Partner Content