Obama gaat in het offensief in het tweede debat tegen Romney

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks stabiel tot mogelijk iets hoger openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een winst van fracties van een procent voor de S&P 500.

Eigenlijk is er nog niets beslist, want voor de opening van de beurs worden er nog een aantal belangrijke bedrijfsresultaten bekendgemaakt.

Zowel Intel als IBM noteren in de nabeurshandel zowat 3% lager. De gisterenavond gepubliceerde kwartaalcijfers van beide bedrijven konden de beleggers dus niet echt overtuigen.

Of de resultaten van dit duo richtinggevend zullen zijn voor de andere bedrijven in de technologiesector moet nog worden afgewacht.

Gisterenavond vond in de Verenigde Staten het tweede debat tussen de presidentskandidaten plaats. Barack Obama was veel strijdbaarder dan in het tweede debat en kwam volgens de polls als lichte overwinnaar uit de strijd.

Obama viel vooral de economische politiek van zijn tegenstander Mitt Romney aan.

Bij basismetalen lopen nikkel en tin in focus

Bij de basismetalen zetten volgens Royal Bank of Scotland nikkel en tin de beste prestatie neer met prijsstijgingen van respectievelijk 5,1 en 5,8 procent.

In Australië wordt de Cosmos nikkelmijn door uitbater Xstrata op non-actief geplaatst als gevolg van de lage prijzen en de dure Australische dollar.

Cosmos produceerde dit jaar al 4.200 ton nikkel. Het globale aanbodoverschot wordt dit jaar op 20.000 ton geschat. Ook lood
werd 2,9 procent duurder. De Chinese provincie Yunnan zal de voorraad basismetalen met 300.000 ton verhogen.

De prijzen van koper (+0,3 procent) en zink (-0,2 procent) wijzigden op weekbasis nagenoeg niet. Aluminium liet op weekbasis 0,7 procent bijschrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content