Nyrstar voert waardevermindering van 575 miljoen euro door

Tijdens de voorbereiding van de jaarrekeningen voor 2008 voerde Nyrstar NV een nazicht uit voor een bijzondere waardevermindering van de boekwaarde van de diverse verslagleggende segmenten.

Dit nazicht werd uitgevoerd in overeenstemming met International Accounting Standard 36 (IAS 36). De aanleiding was de daling van de marktkapitalisatie van de Vennootschap tot onder de intrinsieke waarde, gecombineerd met de verslechterde marktcondities in het tweede halfjaar van 2008.

Het nazicht werd uitgevoerd met behulp van verschillende gegevens, waaronder recente externe voorspellingen wat betreft de toekomstige metaalprijzen.

Het resultaat is een totale bijzondere waardevermindering van € 575 miljoen. Dit is inclusief € 234 miljoen goodwill, welke was gevormd tijdens de creatie van Nyrstar, en de waarde van de materiële vaste activa van Balen en Port Pirie, welke zijn verlaagd met respectievelijk € 247 miljoen en € 94 miljoen.

Hoewel de bijzondere waardevermindering geen cashuitgave is, zal deze toch een negatieve invloed hebben op de uitkeerbare reserves van de Vennootschap en de mogelijkheid van een dividend voor 2008 teniet doen.

Nyrstar behoudt een stabiele financiële positie en heeft momenteel een geconsolideerde netto cashpositie van meer dan € 150 miljoen. De Vennootschap kan op een comfortabele manier werken binnen de financierings convenanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content