Nyrstar, D’Ieteren, Umicore en Solvay zwak gestemd met cijfers op komst

De Europese beurzen zijn vandaag flink lager gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie nog wat verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx moest een verlies van ruim anderhalf procent incasseren. Tegenvallende werkloosheidscijfers in de VS kwamen het sentiment verzuren.

In Brussel kon de BEL 20 het verlies beperken tot 1,29%. Belgacom sloot in reactie op meevallende cijfers iets hoger en trok de koers van Telenet mee naar omhoog. Nyrstar, D’Ieteren, Umicore en Solvay waren zwak gestemd met de cijfers op komst, Solvay komt al maandag rapporteren.

Quest for Growth

De netto inventaris waarde van Quest for Growth bedroeg op 30 april 2012 8,53 € per aandeel (op basis van 11.529.950

aandelen). Op 31 december 2011 bedroeg het eigen vermogen 7,90 € per aandeel (op basis van 11.529.950 aandelen). De

beurskoers op 30 april 2012 bedroeg 4,90 € per aandeel (31 december 2011: 4,75 € per aandeel).

Europese Banken durven niet meer bewegen, veel banken komen niet aan bak op de markt

De Europese banken durven bijna niet meer bewegen, het geld dat in omloop is wordt niet meer in kredieten omgezet. Dat betekent dat de banken het geld in bezit gewoon bijhouden en er niets mee doen.

Die koudwatervrees bij de banken heeft onder andere te maken met de onzekerheid die 2012 met zich meebrengt. Niemand durft te voorspellen wat er dit jaar gaat gebeuren.

Veel banken komen niet meer aan de bak op de markt en moeten voor hun financiering bij de Europese Centrale Bank gaan aankloppen. Dit jaar moeten de Europese banken allemaal samen ongeveer 800 miljard euro gaan ophalen.

Rustige maand april voor bedrijfsobligaties in Europa

De primaire markt voor bedrijfsobligaties in Europa had een van de rustigste aprilmaanden ooit sinds de invoering van de euro. Niet-financiële bedrijven hebben slechts Eur 3,1 mrd aan obligaties uitgegeven, terwijl financiële instellingen zelfs minder dan Eur 1 mrd uitgaven.

Redenen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers het cijferseizoen, het hoge aantal emissies in het eerste kwartaal en de hogere volatiliteit. High Yield bedrijven waren relatief actiever met emissies van Eur 1,6 mrd.

Hetzelfde beeld is te zien in Amerika, waar april de rustigste maand was sinds 2005 voor emissies van Investment Grade bedrijfsobligaties.

Emissies van High Yield bedrijven bleven op een redelijk hoog niveau, ondersteund door lage (verwachte) faillissementspercentages, gezonde bedrijfsbalansen en hoge vraag van beleggers naar hoogrenderende obligaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content