Nyrstar boekt aanzienlijke vooruitgang wat betreft implementatie strategie

Nyrstar is tijdens het derde kwartaal aanzienlijke vooruitgang blijven boeken wat de implementatie van de strategie betreft gedurende K3 2010 dankzij de bekendmaking van de overname van de polymetaalmijnen van Contonga en Pucarrajo in Peru en van het resterende belang van 15% in de Coricancha-mijn (nu 100% in bezit).

De Coricancha-mijn heeft de activiteit, die sinds mei 2008 was opgeschort, nu hervat en de Tennessee Mines blijven de productie verder opvoeren. Naar verwachting zullen zij tegen het einde van het jaar opnieuw aan volle capaciteit werken.

De gecombineerde output van zink in concentraat van Talvivaara, Tennessee Mines, Contonga en Pucarrajo zal naar verwachting tegen eind 2012 voorzien in ongeveer 25% van de zinkbehoefte van de Vennootschap.

Nyrstar blijft actief verdere kansen verkennen om de strategie ten uitvoer te brengen.

De productie van zinkmetaal lag 3% lager in K3 2010 in vergelijking met K2 2010. De daling in de geraffineerde productie was voornamelijk te wijten aan tijdelijke operationele problemen in de gietafdeling in Balen die leidden tot een stijging in de voorraad zinkkathoden.

Dat zal naar verwachting geen invloed hebben op de productie over het volledige jaar daar de voorraad kathoden tegen het einde van het jaar omgezet zal worden in verkoopbaar metaal.

De LME cashprijs voor zink begon in K3 2010 aan 1.726$/t en steeg gedurende het kwartaal met 26% naar 2.175$/t op het einde van september.

De gemiddelde zinkprijs voor K3 2010 bleef echter stabiel op 2.030$/t in vergelijking met 2.017$/t voor K2 2010.

Hoewel de stijging van de zinkprijs gedurende het kwartaal de financiële prestaties van de Vennootschap gunstig beïnvloedde, werd dit gedeeltelijk gecompenseerd door de aanpassing van koers van de Euro en de Australische dollar ten opzichte van de US Dollar met respectievelijk 1,5% naar 1,29% en 2% naar 0,90% in vergelijking met de gemiddelde wisselkoersen gedurende K2 2010 (de inkomsten worden grotendeels in US dollar uitgedrukt terwijl een substantieel gedeelte van de bedrijfskosten in euro en Australische dollar staan).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content