Nouriel Roubini verwacht neerwaartse aanpassing BBP-cijfers VS Q2

Aan de New York University is professor Nouriel Roubini inmiddels vooral bekend geworden door zijn pessimistische uitspraken. Die blijft hij met grote koppigheid volharden, ook al worden ze soms door de realiteit tegengesproken.

Nouriel Roubini verwacht een neerwaartse aanpassing van de BBP-cijfers in de Verenigde Staten over het tweede kwartaal. De risico’s op een nieuwe recessie blijven volgens Roubini onverminderd hoog.

Hij is daarnaast ook erg negatief voor de economische perspectieven in Japan. Bovendien dreigt China het kind van de rekening te worden wanneer de Amerikaans en ook de Europese economie het moeilijker gaan krijgen. Vanwege de zware besparingsmaatregelen zal Europa willen of niet de broeksriem moeten aanhalen.

Nouriel Roubini deed zijn uitspraken op een congres in Kuala Lumpur, waar hij deze week een druk beluisterd spreker is. Wat de VS betreft: de juni-cijfers over de vastgoedmarkt waren rampzalig, zodat een economische groeivertraging over het tweede kwartaal alleen maar de logica zelf zou zijn. Die groei werd berekend op 1,60%, maar zou tot 1% herzien kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content