Nintendo in enkele weken dubbel zoveel waard dankzij Pokémon Go

© belga

Het aandeel van de Japanse groep Nintendo is sinds de lancering van het smartphonespel ‘Pokémon Go’ meer dan verdubbeld. De beurskapitalisatie van Nintendo is nu groter dan die van concurrent Sony.

Het aandeel Nintendo klom dinsdag op de beurs van Tokio nog maar eens 14 procent hoger, tot 31.770 yen. In vergelijking met de slotkoers op 6 juli, daags voor de lancering van de app waarbij spelers op zoek moeten gaan naar Pokémon-monstertjes, is het aandeel meer dan verdubbeld in waarde.

De beurskapitalisatie van Nintendo steeg zo tot 4.500 miljard yen (38 miljard euro), waarmee concurrent Sonywerd afgetroefd.

Hoewel Nintendo het spel niet zelf ontwikkelde – al steunde het zijn filiaal The Pokemon Company en de studio Niantic wel – vermoeden investeerders dat het ongekende succes ook het moederhuis van Mario en Pikachu vleugels zal geven.

De ‘Pokémon Go’-hype komt overigens ook het aandeel McDonald’s Japan ten goede. Het Japanse filiaal van de Amerikaanse fastfoodketen biedt sinds vrijdag ‘Happy Meals’ aan met Pokémon-figuurtjes. Het aandeel schoot dinsdagochtend 23 procent hoger, en sloot uiteindelijk af met een winst van meer dan 5 procent.

‘Pokémon Go’ werd gelanceerd in drie landen (Australië, Nieuw-Zeeland en Verenigde Staten), vooraleer het smartphone-spelletje op 13 juli in Europa landde. Ondertussen is het beschikbaar in meer dan 30 landen, waaronder België, maar nog niet in Japan zelf. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content