Nieuwe topman BP komt van Ericsson

BP kondigde aan dat Carl-Henric Svanberg de nieuwe topman wordt. Svanberg vervangt Peter Sutherland, die de oliemaatschappij verlaat. Svanberg zal het bedrijf op 1 september vervoegen.

Hij krijgt de taak om het naar grootte vierde bedrijf in de wereld te sturen in een moeilijke omgeving. BP wordt – zoals de meeste collega’s over – geconfronteerd met zeer volatiele olieprijzen.

Dat maakt het moeilijk om managementsbeslissingen met betrekking tot investeringen en research & development te nemen. Svanberg is echter een ervaren manager, die zijn sporen heeft verdiend bij het Zweedse netwerkenbedrijf Ericsson.

Ericsson ziet dus zijn topman Carl-Henric Svanberg vertrekken en heeft inmiddels al de naam van diens opvolger bekendgemaakt. Het betreft Hans Vestberg, een 44-jarige Zweed die als sinds 1991 bij het bedrijf werkt.

Onder Svanberg werd Ericsson het meest winstgevende bedrijf in de netwerkensector, die echter zoals alle andere kapitaalintensieve sectoren hard door de crisis werd geraakt.

Svanberg deed verschillende overnames die Ericsson in staat stelden om de marktpositie te versterken. Het bedrijf is het enige in zijn sector dat een complete portfolio netwerken voor zowel mobiele als vaste telefonie kan aanbieden. Bovendien is het bedrijf nu het naar grootte vijfde softwarebedrijf in de wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content