Nieuwe initiatieven moeten vanaf 2013 bijdragen aan groei van Barco

Bank Degroof besteedde een uitgebreid rapport aan Barco, een bedrijf dat nog steeds wordt beschouwd als een boegbeeld van de Belgische spitstechnologie. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich vooral ontpopt als een belangrijke speler op de markt voor digitale cinema.

Barco is inderdaad uitgegroeid tot een wereldspeler op de professionele markten die betrekking hebben op display en visualisatie.

Het bedrijf is zeer actief in een aantal aantrekkelijke groeimarkten, waar hoge marges te realiseren zijn en waar de instapdrempel hoog ligt.

Koersdoel omhoog naar 60 euro

Barco bevindt zich momenteel op het winnend pad met een aantal interessante groeimotoren die zich in verschillende stadia van rijpheid bevinden. Uiteraard was digitale cinema de voornaamste groeimotor in de afgelopen jaren en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.

Digitale cinema zal een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de omzet, maar nieuwe initiatieven moeten vanaf 2013 bijdragen aan de groei van Barco. Bank Degroof heeft voor het aandeel een advies opbouwen, met daaraan gekoppeld een verhoogd koersdoel van 60 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content