Niemand durft te voorspellen wat er met de euro gaat gebeuren

Algemeen wordt verwacht dat de koers van de euro opnieuw zal dalen ten opzichte van die van de dollar. Beide valuta’s blijven bekeken over een langere termijn echter min of meer synchroon bewegen, aangezien de dollar niet noodzakelijker aan aantrekkelijkere munt dan de euro kan worden genoemd.

Felix Adam, currencies analyst bij ACT Currency Partners in Zurich, is van mening dat de Europese eenheidsmunt weliswaar ideal is voor de handel in goederen en voor de prijszetting er van, maar niemand durft te voorspellen wat er op langere termijn met de euro gaat gebeuren.

Momenteel is het niet echt duidelijk welke factoren de euro in beweging kunnen brengen, maar hetzelfde geldt voor de dollar.

Zowel in de Europese Unie als in de Verenigde Staten spelen politieke factoren een rol en politiek wordt nu eenmaal gekenmerkt door een zekere mate van onvoorspelbaarhied.

Euro kan in range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden

Volgens Adam kan de euro kan in een range van 1,25 tot 1,35 dollar standhouden, maar op langere termijn kan de euro wat verzwakken.

Veel analisten zijn van mening dat de euro moet verzwakken om de Europese exportpositie te helpen versterken. De bedrijfswereld zou gebaat zijn met een zwakkere euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content