NIBC overweegt beursgang

© NIBC

De Nederlandse bank NIBC, die ook actief is in België, bekijkt zijn strategische opties. Een daarvan is een notering aan de beurs, bevestigt topman Paulus De Wilt de geruchten in de markt.

Naast een mogelijke beursgang worden ook andere strategieën overwogen. ‘We kijken naar alle opties: een beursgang, niets doen, een overname doen, een verkoop van de bank. Dat willen we grondig doen en in alle rust. Dit soort processen moet je niet overhaasten.’

De bank, die deze maand de afdeling NIBC Markets vanuit Den Haag naar Amsterdam verhuist, boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 87 miljoen euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. ‘Ik denk niet dat we die 87 miljoen over het hele jaar helemaal verdubbelen. We hebben een heel sterk eerste halfjaar gehad’, aldus De Wilt.

NIBC profiteerde van de economische groei in de eurozone en groeide harder door zich op gunstige niches te richten. ‘We merken dat bedrijven positiever kijken en dat de lage rente nu juist helpt om meer te investeren.’ De hypotheekportefeuille nam met 300 miljoen euro toe tot 9,1 miljard euro. Tegenover elke euro die NIBC verdiende stond 46 cent aan kosten. Over heel 2016 was dat nog 51 cent per euro.

Partner Content