Neuzen op Amerikaanse beurzen wijzen niet in dezelfde richting

Waren de cijfers van Citigroup nu goed of waren ze dat niet? De analisten bekvechten er nog altijd over, maar het aandeel zelf krijgt voorlopig van de beleggers het voordeel van de twijfel. De koers van Citigroup boekt nog steeds een winst van ruim anderhalf procent ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Op Wall Street wijzen de neuzen niet in dezelfde richting. De Dow Jones houdt voorlopig stand in de plus, maar zowel de Nasdaq als de Standard & Poor’s 500 moeten terrein prijsgeven. De sterkste daler is de Nasdaq, die momenteel zowat een procent moet prijsgeven.

Amerikanen trotseren momenteel hoge benzineprijzen

De kleinhandelscijfers die vanmiddag werden bekendgemaakt, werden op een gevoel van opluchting onthaald. Ondanks de hoge benzineprijzen vielen de retail sales vorige maand wel mee. Het Commerce Department maakte vanmiddag een stijging met 0,80% bekend.

Dat was veel beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een stijging met 0,30%. In februari werd weliswaar nog een stijging met 1%, maar op basis van de maart-verkopen kunnen de BBP-prognoses voor het eerste kwartaal naar boven worden aangepast.

Omer Esiner, chief market analyst bij Commonwealth Foreign Exchange in Washington, is van mening dat het nu wel duidelijk is dat de Amerikaanse economie beter blijft presteren dan algemeen wordt verwacht, wat op de eerste plaats aan de consumenten te danken is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content