Negatief advies breekt ThromboGenics zuur op

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Eigenlijk gebeurt er weinig of niets, met één uitschieter in negatieve zin binnen de BEL 20. Een negatief advies voor ThromboGenics zet de koers van dit aandeel stevig onder druk. Ander nieuws was zeldzaam, de beleggers focussen zich op de macro-economische indicatoren.

Er was wel verrassend nieuws uit China met opnieuw een bevestiging van de herneming van de industriële groei, tegen alle eerdere pessimistische prognoses in.

De cijfers op zich bieden volgens professor Stefan Duchateau nog geen zekerheid over het definitieve herstel van de Chinese economische groei maar zijn voldoende om de gedeprimeerde sfeer in Zuidoost Azië in positieve zin bij te sturen en de aandelen- en obligatiemarkten een positieve wending te geven.

De onmiddellijke euforie over de houding van de Amerikaanse Centrale Bank diende dan ook te worden bijgesteld. Het wordt immers telkens afwachten op nieuwe cijfers over de evolutie van de economie en dan brengt opnieuw nervositeit in de financiële markten door het nooit ophoudende spel van anticipatie, verrassing of ontgoocheling bij iedere conjuncturele parameter.

Eigenlijk had Duchateau liever een vast patroon van afbouw van de monetaire stimulansen gezien. Het is nooit goed, natuurlijk Onder meer daarom heet economie dan ook “the dismal science”, de sombere wetenschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content