Nederlandse verkiezingen kunnen onrust in eurozone doen toenemen

Op 12 september trekken de Nederlanders naar de stembus en de uitslag van die verkiezingen staat allesbehalve vast. Volgens sommige analisten zou vanuit Europees standpunt een overwinning van de liberale VVD de best mogelijke oplossing zijn. Zo’n overwinning is echter allesbehalve zeker.

De linkse SP doet het namelijk erg goed in de peilingen en zou wel eens 36 zetels kunnen behalen, tegenover slechts 32 voor de VVD.

Emile Roemer, de topman van de SP, liet vorige week weten dat Nederland onder zijn leiding alleen over zijn lijk een boete zal betalen wanneer het de objectieven opgelegd door Europa niet zal realiseren.

Op de Europese beurzen blijft het sentiment inmiddels zonder meer positief, terwijl ook euro goed op koers blijft liggen.

Randstad: lagere resultaten grotendeels door Europa

Randstad heeft een omzet behaald van Eur 4,3 mrd

in het tweede kwartaal, plus 10%. De autonome groei per werkdag bedroeg minus 0,8%. De brutowinst kwam uit op Eur 782 mln, plus 9%. Door hogere operationele- en integratiekosten daalde het bedrijfsresultaat ruim 35% naar Eur 111 mln.

De nettowinst voor amortisatie was Eur 87,5 mln -13%. Per aandeel kwam het uit op Eur 0,20 (was Eur 0,44) en voor

amortisatie op Eur 0,51 ( was Eur 0.59) .

Tegenover de verbetering in Noord Amerika, bedrijfsresultaat Eur 43,9 mln, plus 30%, stonden bijvoorbeeld Nederland op Eur 36,2 mln, min 23% evenals dalingen in Duitsland, Frankrijk, België.

Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een vergelijkbare tendens in Europa.

Voor het eerste halfjaar bedroeg de winst per aandeel (voor amortisatie) Eur 0.90 tegen vorig jaar Eur 0,97. De tweede kwartaalresultaten waren iets lager dan verwacht.

Echter op basis van de sterke positionering wereldwijd blijft de rating van Theodoor Gilissen Bankiers op lange termijn kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content