Nederlandse BinckBank trotseert Belgische speculatietaks

© belga

Onlinebeleggingsbank BinckBank blijft actief in België, ondanks de speculatietaks. Dat meldt de Belgische topman van de van oorsprong Nederlandse broker naar aanleiding van de halfjaarresultaten.

BinckBank luidde nog voor het invoeren van de speculatietaks in ons land – op 1 januari – de alarmbel. De bank ging zich beraden of ze al dan niet in ons land zou blijven, luidde het dreigend in oktober.

Zover komt het evenwel niet. “Die discussie is intussen geparkeerd. We blijven in België. We kunnen toch moeilijk onze 60.000 Belgische klanten in de steek laten”, aldus Germyns. “We hebben hier een mooi marktaandeel uitgebouwd. Het is belangrijk om die klanten optimaal te blijven bedienen.”

Speculatietaks weegt op de resultaten

Toch weegt de taks op de cijfers van de onlinebeleggingsbank. Het transactievolume in België daalde in de eerste zes maanden met 33 procent tegenover dezelfde periode in 2015.

“De taks is dramatisch voor onze klanten en voor ons. We hopen dat de Belgische regering het licht zal zien”, waarschuwt Germyns.

BinckBank probeert de dalende cijfers te counteren door meer in te zetten op beleggingsfondsen, waar geen speculatietaks op moet worden betaald. Het aanbod aan fondsen is verruimd, waarbij de tarieven hiervoor zijn verlaagd. De onlinebeleggingsbank werkt ook aan nieuwe producten, om zo een breder aanbod te kunnen bieden.

Zo wil BinckBank eerst in Nederland en later ook in België een alternatief bieden op de spaarmarkt, door als broker op te treden van spaarcenten. Door het geld te plaatsen in landen met hogere spaarrentes kan een hogere opbrengst worden geboden, met garantie van het Europees garantiefonds.

Voorts maakt BinckBank plannen rond vermogensbeheer, waarbij ook België op het lijstje staat, aldus Germyns. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content