Murcia tweede Spaanse regio die om hulp komt vragen

De situatie in Spanje is enkele weken lang naar de achtergrond verdwenen, maar dat betekent geenszins dat de problemen opgelost zijn. Vorige vrijdag werd Murcia de tweede autonome Spaanse regio die aan de federale overheid in Madrid om hulp kwam vragen.

Murcia zou dit jaar 700 miljoen euro nodig hebben. Valencia was de eerste regio die om hulp vroeg, maar er gaan ongetwijfeld nog andere volgen.

Catalonië, de grootste Spaanse autonome regio, overweegt eveneens om hulp te vragen. De vraag is nu hoe hoog het prijskaartje verbonden aan de redding van de autonome Spaanse regio’s gaat oplopen.

De Europese beurzen zijn vanmorgen min of meer stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar. De Stoxx Europe 600 opende fractioneel lager. Ook de BEL 20 blijft in Brussel dicht bij huis, op de valutamarkten noteert de euro licht hoger.

BinckBank koopt 52.909 eigen aandelen in

In het kader van het aandeleninkoopprogramma zoals

aangekondigd op 16 december 2011, maakt BinckBank bekend dat gedurende de periode van 13 augustus tot en met 17 augustus 52.909 aandelen BinckBank zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 5,7213.

De uiteindelijke prijs wordt op maandbasis berekend en gepubliceerd en kan daarom afwijken van de gemiddelde prijs op weekbasis. Het aandeleninkoopprogramma loopt tot nader order door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content