Mobiele markt blijft uitdagend voor KPN

KPN rapporteerde zwakke vierdekwartaalcijfers. De omzet nam met 8 procent af en laat zien hoe moeilijk de Nederlandse telecommarkt blijft. Vooral de mobiele markt blijft een zorgenkindje voor KPN, de resultaten waren erg zwak met een daling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 76 procent.

Het telecomconcern kampt met hevige concurrentie op de mobiele markt. Daarnaast nemen consumenten meer SIM only-abonnementen af en wordt er minder buiten de bundel gebeld.

KPN gaat een dividend uitkeren van EUR 0.07 per aandeel over 2014, waarvan 1/3e wordt uitgekeerd in augustus 2014 en 2/3e in april 2015.

Het management geeft geen concrete outlook voor 2014, maar geeft wel opnieuw aan te verwachten dat de operationele winsten waarschijnlijk zullen stabiliseren tegen het einde van het jaar. KPN schrapt, als gevolg van de eerder aangekondigde reorganisatie, 1500 tot 2000 banen.

Dit programma zal resulteren in een besparing van EUR 300 miljoen. De vierdekwartaalresultaten zijn redelijk zwak, vooral in de mobiele tak van het bedrijf. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content