Minder goede geluiden van het macrofront; economie dreigt te verzwakken

Op het vlak van bedrijfsresultaten is vandaag eens te meer een maat voor niets, met zo goed als geen cijfers die de moeite van het vermelden waard zijn.

Zowel in Europa als in de Verenigde Staten is er een dikke streep getrokken onder het resultatenseizoen. Onze agenda voor vandaag vermeldt bedrijven als ADM Hamburg, Crossroads Systems en als min of meer bekende naam toch Ciena Corporation.

Minder goede geluiden van het macrofront

De berichten die het bedrijfsleven naar buiten stuurden, waren veelal positief, maar van het macro-front kwamen volgens ABN Amro hoofdzakelijk slechte geluiden, vooral in de vorm van een afnemend vertrouwen bij ondernemers.

De stijging van de meeste aandelenindices moet dus vooral worden gezien als het stuiteren op een bodem, waarbij we niet eens zeker weten of er nog een ravijn naast zit.

De AEX ging naadloos met de internationale ontwikkeling mee en steeg tot en met vorige week donderdag per saldo met ruim 1% tot 292,08. Technisch gezien ligt een eerste weerstand rond de 297 punten.

Een uitbraak daarboven is nodig om alleen al in meer neutraal vaarwater terecht te komen. Pas boven 313,42 klaart ook het langere termijn beeld wat op.

De komende week is er geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Op macro-economisch gebied zal vooral worden uitgekeken naar het consumentenvertrouwen in zowel de Verenigde Staten als in Europa en natuurlijk naar de Amerikaanse werkgelegenheidsontwikkeling in mei, die vrijdag wordt gepubliceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content