Miljardenverlies Deutsche Bank treft aandeelhouders en werknemers

© REUTERS

Deutsche Bank heeft woensdag verrassend een miljardenverlies aangekondigd. Zowel de aandeelhouders als de werknemers zullen de gevolgen voelen in hun portemonnee.

Deutsche Bank kampt met de gevolgen van de strengere regelgeving bij banken. Ook zijn de vooruitzichten voor de verkoop van filiaal Postbank minder rooskleurig dan eerder voorzien en moet de bank afschrijven op bezittingen in Azië.

In totaal zal het bedrijf een “bijzondere waardevermindering” van 5,6 miljard euro in de boeken zetten, zo maakte het woensdagavond verrassend bekend.

Geen dividend

Het verlies voor belastingen zal in het derde kwartaal uitkomen op ongeveer 6 miljard euro. Onder de streep resteert een nettoverlies van 6,2 miljard euro. Zelfs op het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008 kleurden de cijfers niet zo bloedrood.

Als gevolg, aldus de bank, zal het dividend over 2015 mogelijk worden verminderd of zelfs worden geschrapt. Het zou voor het eerst sinds de jaren vijftig zijn dat aandeelhouders geen dividend uitgekeerd krijgen.

Ook de werknemers zullen het miljardenverlies voelen, mogelijk in hun bonussen. De aandeelhouders verwachten dat de medewerkers een deel van de lasten dragen, waarschuwde co-CEO John Cryan al. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content