Midden-Oosten werkt op het beurssentiment

De ontwikkelingen in het Midden Oosten waren volgens sommigen van invloed op de het beurssentiment. Vorig weekeinde bleek echter dat het allemaal niet zo’n vaart loopt dus of het nieuwsfeit volgende week nog zal domineren is de vraag.

Voorlopig zal er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer geen impuls komen vanuit het bedrijfsleven.

Over het eerste halfjaar is de gemiddelde winst van het Amerikaanse bedrijfsleven gegroeid met 5%. Dit in principe niet voldoende om de stijging van de aandelen te ondersteunen.

Maar het gaat bij beleggen echter om wat er mogelijk gaat gebeuren.

Veel analisten verwachten dat de groei van de bedrijfswinsten, mede door de gunstige economie, in de komende maanden gaat versnellen.

Gemiddeld komen de analisten dan ook uit op een winst per aandeel in 2014 voor de S&P500 aandelen tussen de $ 116 en $ 123.

Het verschil komt overigens voort uit het gegeven dat sommige sectoranalisten fors hoger zitten dan analisten die een inschatting maken voor de totale 500 aandelen.

Gaan we uit van $ 120 en koppelen we daar een koerswinst verhouding aan vast van 15 dan komen we uit op een stand van de index van 1800. met de huidige stand van 1632 kan er dus met gemak nog een 10% bij.

Hetgeen natuurlijk niet betekent dat dit eind september op de koersborden staat. Maar het is wel goed dit te onthouden als de beurs een maand eens gaat dalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content