Met USG People inzetten op het herstel van de arbeidsmarkt!

Een fundamenteel goedkoop geprijsd aandeel dat van een economisch herstel moet kunnen profiteren: zo kan USG People volgens Arnaud Delaunay van Leleux omschreven worden. Met de vrees voor een vertraging van de wereldeconomie zijn heel wat cyclische aandelen sterk in koers gedaald.

De nieuwe maatregelen die door de centrale banken zijn aangekondigd, voeden de hoop op een nakend conjunctureel herstel. Als dit gebeurt, zal ook de arbeidsmarkt heropleven en hiervan moeten de uitzendkantoren kunnen profiteren.

Vermits de macro-economische toestand in het tweede kwartaal van 2012 nog onzeker was, ging de vraag naar uitzendarbeid naar beneden. Het hoeft daarom niet te verwonderen dat dit een impact had op de cijfers van USG People.

De omzet ging in het tweede kwartaal met 9% naar beneden. Maar de brutomarge (brutowinst als % van de omzet) bleef onveranderd op 21,2%.

Er moest dus niet op de marges toegegeven worden ondanks een daling van de activiteiten. Acht jaar geleden bereikte de werkloosheidsgraad in Nederland (37% van de omzet) een piek op 6,6% van de actieve beroepsbevolking (een zeer hoog niveau voor onze Noorderburen).

Op dat ogenblik noteerde de koers tussen 5 en 6 euro. Eén jaar later was de koers tot 10 euro gestegen.

Vandaag situeert de Nederlandse werkloosheid zich op hetzelfde niveau (6,5%) en de beurskoers bedraagt 6,35 euro.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?, zo vraagt Delaunay zich af.

Conclusie

Op de weekgrafiek kan men zien dat de koers op nagenoeg één jaar tijd van 16 euro naar 5 euro is gedaald. Dit mag geen

verrassing zijn gezien de oplopende werkloosheidscijfers in de eurozone.

Begin augustus heeft de koers een technisch herstel ingezet na een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator.

Op dit ogenblik is de oude weerstandszone van 6 euro opwaarts doorbroken geweest en is daardoor nu een steunniveau geworden.

Op de daggrafiek ziet de belegger hoe de koers sinds één maand weer dicht bij dit steunniveau van 6 euro noteert. De koers bevindt zich nog steeds boven een stijgende trendlijn die momenteel goede steun geeft op 6 euro.

Momenteel noteert het aandeel rond de 6,36 euro en met een belangrijke steun in de buurt biedt dit aandeel een mooie risk/returnratio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content