Memory stick met lijst van Zwitserse bankrekeningen in Griekenland verdwenen

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets lager geopend. De Stoxx Europe 600 opende fractioneel lager, maar in het geval van sommige indices lopen de verliezen duidelijk hoger op. De IBEX 35 Index moet bijvoorbeeld meer dan een half procent prijsgeven.

De Brusselse beurs opende op haar beurt lager, met een verlies voor de BEL 20 van bijna een half procent. De sterkste daler binnen de index is momenteel AB-InBev, maar ook Nyrstar en Ageas liggen zwak op koers. Op de valutamarkten moet de euro licht terrein prijsgeven.

In Griekenland is er momenteel heel wat heisa over een vermiste memory stick waarop de gegevens zouden staan van 2000 rijke Grieken die een bankrekening in Zwitserland hebben. Wat eerst een klucht leek, dreigt nu de regeringscoalitie uiteen te doen spatten.

Option wil werkkapitaal verhogen

Option maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur verschillende opties bestudeert om het werkkapitaal te verhogen via een cashinjectie van minimaal 5 miljoen EUR voor het jaareinde, om zo het vooruitzicht van het herwinnen van winstgevendheid en duurzame groei op korte termijn veilig te stellen.

De onderneming blijft geconfronteerd met de risico’s en onzekerheden zoals beschreven in het tussentijds financieel verslag van de Raad van Bestuur voor de eerste zes maanden van 2012.

Sindsdien is de cashpositie verder beïnvloed door het opbouwen van stock en de langere verkoopcycli voor de nieuwe producten.

Option blijft werk maken van de vermindering van de kostenbasis door een verdere stroomlijning van zijn activiteiten en het focussen van de verkoop- en marketinginspanningen in een zeer dynamische marktomgeving.

Option heeft sinds begin 2012 zijn business getransformeerd in de richting van end-to-end oplossingen voor zowel de professionele markt als voor particulieren, weg van de gestandaardiseerde producten voor mobiele operatoren.

De investeringen van de voorbije 20 maanden hebben geresulteerd in een nieuwe lijn van producten en diensten waarbij de focus ligt op verticale markten zoals de autombielsector of draadloze beveiliging en bewaking.

Vandaag lanceerde het bedrijf nog een ander nieuw product, CloudGate, bedoeld voor de aantrekkende M2M-markt in de VS.

Om deze verschillende verticale markten te benaderen, wil Option zijn merknaam verder ontwikkelen, verkooppkanalen toevoegen en ondersteunen in Noord-Amerika, China en Europa en voldoende stock aanleggen om deze kanalen te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content