Meevallende cijfers Apple onderstutten Wall Street, koers Apple meer dan 7% hoger

Op basis van de futures gaat de S&P 500 een hogere opening tegemoet. De gisterenavond gepubliceerde cijfers van Apple werden goed onthaald, de koers noteert meer dan 7% hoger. Het bedrijf is er eens te meer in geslaagd om de prognoses van de analisten te kloppen.

Apple scoort nogmaals

De handel op Wall Street staat vandaag grotendeels in het teken van de kwartaalcijfers van Apple die gisterenavond na beurs werden bekendgemaakt.

Het bedrijf verraste eens te meer met een winst per aandeel die duidelijk boven de prognoses uitkwam. Per aandeel werd 12,30 dollar verdiend, ten opzichte van een consensusverwachting van 9,92 dollar. In de nabeurshandel ging de koers van Apple meteen ruim 4% hoger.

Over de afgelopen twee weken was de koers met 12% gecorrigeerd, na voordien krachtig te zijn gestegen. Vanaf de tweede helft van november was er sprake van een koersstijging met 75%, waarbij op 9 april een historische piekkoers bij het slot van de handel werd opgetekend op 636,23 dollar.

Ook omzet hoger dan verwacht

Over het tweede kwartaal van vorig boekjaar werd 6,40 dollar verdiend, zodat er sprake was van een bijna-verdubbeling. De nettowinst steeg van 6 naar 11,60 miljard dollar, de omzet ging van 24,67 miljard dollar naar 39,20 miljard dollar of een stijging met 59%. De consensusverwachting bij de analisten lag op 9,92 dollar en een omzet van 36,81 miljard dollar.

Michael Yoshikami, CEO van YCMNet Advisors, kon alleen maar bevestigen dat Apple weer eens in positieve zin verraste, hoewel de markt tegenvallende verkopen van iPhones had verrekend. Zowel de iPad als de internationale verkopen stimuleerden de verkopen, waarmee nogmaals marktaandeel werd gewonnen van Android.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content