McDonalds houdt schade beperkt

De resultaten over het tweede kwartaal die McDonalds onlangs rapporteerde bleven iets achter bij de verwachtingen van de analisten.

In de optiek van ABN Amro heeft de fastfoodketen de schade binnen de perken weten te houden. De bank volgt het aandeel McDonald’s met een koopadvies.

McDonald’s zag de omzet in het tweede kwartaal met nog geen 1% stijgen, om uit te komen op USD 6,92 miljard. Hiermee kwam de omzet iets lager uit dan de USD 6,96 miljard waar analisten op hadden gerekend.

De netto winst van de fastfoodketen daalde met 4,5% en kwam uit op USD 1,32 per aandeel. In de markt werd gerekend op een winst van USD 1,38 per aandeel.

De omzet bij Amerikaanse filialen die minstens dertien maanden open zijn, steeg in het afgelopen kwartaal met 3,6%. Dit is het laagste groeiniveau van de afgelopen vijf kwartalen.

Bezuinigingen en andere handicaps

McDonald’s kampt met bezuinigingen door Europese overheden, hogere grondstoffenkosten in de VS en een economische groeivertraging in Azië.

Bovendien speelt de hogere dollarkoers het bedrijf parten. McDonald’s waarschuwde dan ook, dat de operationele winst (op basis van gelijkblijvende valutakoersen) dit jaar wellicht onder de lange termijn doelstelling zal uitkomen. Wat ABN Amro betreft heeft McDonald’s in het afgelopen kwartaal de schade binnen de perken weten te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content