Mark Leemans (Bank Degroof): “Prima omzetcijfers Omega Pharma”

De omzet van Omega Pharma is in het 1e trimester 2010 met 4,4 % gestegen tot € 202 mio. Voor het derde opeenvolgende kwartaal toont Omega Pharma dat de aangescherpte strategie – met versterkte managementstructuren, doorgedreven innovatie, uitgebreid merkenbeleid en focus op de Emerging Markets – garant kan staan voor continue groei.

Q1/2010 was het beste 1e kwartaal ooit voor Omega Pharma, met voor het eerst een Q1-omzet boven de € 200 mio. De vele maatregelen, in 2009 ingevoerd, tonen de eerste resultaten.

Zo groeien de Emerging Markets dankzij de sterke lokale structuren, die gevoed worden door het innovatiebeleid en de centrale merkenaansturing. Ook West-Europa groeit en thuisland België blijft verrassen. In

Frankrijk deed het nieuwe team de noodzakelijke analyses en wordt nu een daadkrachtig merkenbeleid doorgevoerd, dat nog dit jaar de kwartaalomzet moet stabiliseren.

Mark Leemans (Bank Degroof): “Dat waren prima omzetcijfers van Omega Pharma, het bedrijf is goed op weg om de guidance van 4% top line groei te realiseren. Het management handhaafde dan ook de guidance voor het volledige boekjaar. Ik handhaaf het advies opbouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content