Maak u klaar om toe te slaan op de beurzen

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De klaslokalen zijn weer gevuld en het najaar is begonnen. We hebben genoeg tijd gehad om na te denken over de beste beleggingsstrategie voor de komende maanden en jaren. We geven sinds eind vorig jaar al aan dat 2019 een woelig beursjaar wordt.

Vertrouwenscrisis

De eerste maanden vielen nog mee, maar sinds mei zit de klad erin en dat kan nog even zo blijven. Zolang er geen akkoord in zicht is voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, wordt de basis van de onzekerheid niet weggenomen en blijft de kans op een recessie toenemen. Het gaat om een vertrouwenscrisis. De rechtstreekse impact van het uit de hand gelopen handelsconflict is nog niet echt probleem, maar de onrechtstreekse invloed op het vertrouwen van ondernemers en consumenten zet druk op de groei van de wereldeconomie.

Nog mooie jaren

Het zou ideaal zijn voor de herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump om een deal met de Chinezen te presenteren tegen eind dit jaar of begin volgend jaar. Dat wil nog niet zeggen dat de beursmalaise tot dan moet duren. Het uitzicht op een akkoord kan al tot een ommekeer leiden. We verwachten niet dat de handelsoorlog zal uitmonden in een wereldwijde recessie en het einde van de langste stierenmarkt op Wall Street zou betekenen. We denken dat er na de turbulente periode nog enkele mooie jaren zitten aan te komen voor de aandelenmarkten, tussentijdse schommelingen niet te na gesproken.

Liquiditeiten inzetten

Als de beurzen hun correctie achter de rug hebben en weer de weg naar boven inslaan, dan verwachten we dat de alternatieven, zoals de edelmetalen, een tussentijdse terugval zullen ondergaan. Dat maakt het logisch om in de portefeuille het gewicht van edelmetalen te verminderen ten voordele van aandelenposities. Hou uw liquiditeiten klaar om in te zetten, want ze zullen de komende maanden weer een belangrijkere rol spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content