Leed van ThromboGenics is nog niet geleden

De Europese beurzen zijn vandaag verdeeld gesloten zonder dat een zichtbare richting werd afgebakend. De Euro Stoxx 50 sloot licht in de plus, de BEL 20 gaf licht terrein prijs. Het leed van ThromboGenics is nog niet geleden, de koers sloot vandaag opnieuw meer dan 8% lager.

De beurzen zijn volgens volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in het midden van de traditioneel nerveuze periode van het jaar (september/ oktober) beland.

De indexen hebben de afgelopen weken kunnen profiteren van twee stukken van marktvriendelijk nieuws namelijk het uitstel van de tapering in de Verenigde Staten en de winst van Angela Merkel in de Duitse verkiezingen.

Het laatste betekent waarschijnlijk binnen niet onafzienbare tijd een soort van “grand coalition” op de been wordt gebracht die de huidige lijn naar Europa toe verder zet.

Met andere woorden, er zullen nog steeds harde maatregelen aan de periferie worden opgelegd, maar als de nood het hoogst is zal er voldoende geld worden doorgeschoven om de eurozone te ondersteunen. Dit zal de markten verder gerust stellen met betrekking tot de toekomst van het Europese project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content