Langlopende Duitse staatsobligaties op nieuw dieptepunt

De Griekse politici slagen er voorlopig niet om een oplossing voor de politieke malaise te bedenken. De voorzitter van de extreem-linkse Syriza-partij verklaarde vandaag dat het reddingsplan zo goed als dood is. Daarop verklaarden verschillende Duitse politici dat de Grieken zonder besparingen op geen eurocent meer hoeven te rekenen.

De beleggers kiezen nog steeds het zekere voor het onzekere, wat zich vertaalde in een vlucht naar bunds. Het rendement op de langlopende 30-jarige Duitse staatsobligatie bereikte een nieuw dieptepunt, dat op de 10-jarige staatsobligatie een bijna-dieptepunt.

Op basis van de evolutie van de 10-jarige bund future is een verdere koersstijging mogelijk. Die future heeft een recordpiek bereikt op 142,44 en in geval van een doorbraak boven dat niveau is volgens de technische analisten van UBS een verdere stijging richting 144,04 mogelijk.

Duitse obligatiekoersen blijven stijgen

Het rendement op 30-jarige Duitse staatsobligatie bereikte vandaag 2,27%, of een daling met 4 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd een bodem bereikt op 2,266% en dat was het laagste niveau sinds Bloomberg in 1994 data is beginnen te verzamelen.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie daalde tot 1,56%, of een daling met 5 basispunten. Gisteren werd in de loop van de dag een nieuw historisch recorddieptepunt op 1,552% opgetekend. De koers van de 30-jarige staatsobligatie steeg door tot 121,300.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content