Lager rendement Belgische staatsobligaties heeft gevolgen voor Elia

Elia maakte over het eerste halfjaar van 2012 een nettowinst van 73,10 miljoen euro bekend, of een stijging met 19,10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat overtrof ook de verwachtingen, want de consensus bij de analisten bedroeg slechts 65,20 miljoen euro.

De beter dan verwachte prestatie was vooral te danken aan de bijdrage van 50 Hz in Duitsland. Marc Leemans van Bank Degroof heeft op basis van de interimresultaten de prognoses naar boven aangepast. Elia blijft één van de favoriete beta aandelen in België.

Duitsland blijft de gangmaker voor Elia

De nettowinst die Elia in België realiseerde daalde anderzijds met 22,70%, onder andere als gevolg van de impact van de daling van het rendement op Belgische staatsobligaties. Dat rendement daalde van 4,15% naar 3,38%, maar deze daling werd ruimschoots gecompenseerd door de goede gang van zaken in Duitsland.

Duitsland blijft met andere woorden de gangmaker voor Elia. Leemans verlaagt de verwachting wat betreft de dividenduitkering naar 1,48 euro.

Hij handhaaft een advies opbouwen voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 35 euro. Er is dus nog ruimte voor een stijging van de koers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content