Lager koersdoel voor Arseus

De resultaten van Arseus over de eerste helft van 2012 kwamen iets onder de verwachtingen uit. Anderzijds overtrof de schuldenberg van het bedrijf de verwachtingen. Op basis van de cijfers heeft Mark Leemans de prognoses voor Arseus naar beneden aangepast.

Die aanpassing geldt zowel voor 2012 als voor 2013. Hierbij houdt Leemans rekening met een aantal factoren, waaronder de reductie van de verkopen bij Fagron (lage marges), de impact van de gang van zaken bij de Nederlandse tandartsen en wat hogere financieringskosten.

Onzekerheid bij Nederlandse tandartsen

De situatie in Nederland verdient wat de tandartsen betreft een woordje extra uitleg, de Nederlandse Dental business is goed voor ongeveer 20% van de totale omzet van Dental. Het management blijft onzeker wat de tweede helft van dit jaar betreft, vanaf 1 januari worden er weer vaste prijzen gehanteerd.

De eerst helft van 2012 was dus iets zwakker dan verwacht, in reactie waarop Leemans dus zijn prognoses heeft verlaagd. Hij handhaaft een neutraal advies voor het aandeel Arseus, maar heeft zijn koersdoel lichtjes verlaagd. Dat koersdoel bedraagt nu 14 in plaats van 15 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content