Lage zichtbaarheid bij RWE
Algemeen gesproken leert de analyse van de resultaten van RWE over de afgelopen vijf jaar volgens Arnaud Delaunay van Leleux dat de groep veel moeite hoeft om zijn omzet in winst om te zetten.
Daarom heeft het management veel kostenbesparingen doorgevoerd (de laatste betreft een nieuw programma voor de vermindering van de kosten dat moet resulteren in 500 miljoen euro besparingen tussen 2014/2017).
De continue prijsdruk op de futuresprijzen van elektriciteit in West-Europa (en een grotere behoefte aan CO2-emissierechten)
leidde tot een daling met 64% van de EBIT van de activiteit Conventional Power Generation in Q3/2013.
Zolang de forward marktprijs van de energiemarkt in Duitsland niet stabiliseert, zullen de spelers op de elektriciteitsmarkt zeer volatiele resultaten blijven registreren (en anticiperen).
De waarderingsoefening komt tot de conclusie dat het aandeel RWE nog steeds goedkoop is : de huidige onderwaardering bedraagt 9%.
Echter, deze onderwaardering lijkt Delaunay geen opportuniteit voor beleggers te zijn (het opwaarts potentieel is groter voor het aandeel GDF Suez).
Wat meer is : het management van RWE zou naar manieren zoeken “om haar kapitaal te verhogen met maximaal 10%”.
Vanwege de complexiteit van het RWE-aandeel en de onzekerheid over de kapitaalverhoging blijft Delaunay bij een “houden”
advies.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier